Érdekességek
-
2
perc olvasás

5 tévhit a zöldségkonzervekről

Biztosan találkoztál már életed során azokkal a felvetésekkel, miszerint a konzervtermékek fogyasztása nem egészséges, rossz minőségű, tele van tartósítószerekkel stb. Ám ezek azonban alaptalan és téves felvetések. Hogy miért ? Azt az alábbiakból megtudhatod: íme néhány tény, amely mind igaz a konzerveink mindegyikére.

1. Tartósítószer

A zöldségkonzervek nem tartalmaznak tartósítószert, hiába hiszik sokan azt, hogy de. A vád alapja, hogy a konzervek sokáig eltarthatóak, de ez annak köszönhető, hogy a gondosan lezárt konzervek egy ún. sterilizáláson mennek keresztül. Ez egy egyszerű hőkezelés, mely során minden, ami az időelőtti romlásért felelős elpusztul. Így nem kell félni, a Globus zöldségkonzervei egészségesek és tartósítószermentesek.

2. A konzervdobozból káros anyagok válnak ki

Konzerv íz, így halljuk talán a legtöbbször, hogy a konzervdobozból kiválnak olyan anyagok, amelyek a zöldségek közé kerülnek. A modern konzervdobozok, amilyeneket a Globus is használ, már rendelkeznek egy belső védőréteggel, amely megakadályozza, hogy a dobozból bármi is kioldódjon. A legsűrűbben BPA-mentes dobozoknak szokták ezeket hívni, mivel a BPA (biszfenol-A) a legveszélyesebb a kioldódó anyagok közül.

3. Konzervekben a zöldségek szétáznak

Előfordul, hogy olyan zöldségkonzervvel találkozunk, melyek nagy mennyiségű vízben áznak, ami valljuk be nincs jó hatással a zöldség ízére, állagára. Bár keveset hallunk róla a zöldségkonzervipar is fejlődik, és erre is van megoldás. Vákuumtechnológiának hívják, és ennek segítségével 70%-kal kevesebb vizet használnak a zöldségek dobozba zárásánál. Ennek köszönhetően több zöldség fér el a dobozban, a hőkezelés gyakorlatilag egy párolási folyamat, mely során a zöldség több tápanyagot tud megőrizni, színét és ropogósságát is megtartja. Ezért nevezzük a vákuumtechnológiával készült Globus zöldségeket „Párolt”-nak. Amiatt, hogy a polcon sem a vízben állnak a zöldségek, így a 4 éves minőségi idő végé felé is ugyanazt a kiváló minőséget vehetjük le a polcról.

4. Nehéz kinyitni a konzerveket

Bár ez a tévhit már eltűnőben van a könnyen nyitható fedelek miatt. Könnyen nyitható fedelek segítségével már nincs szükség konzervnyitóra, sőt a kis mélyedés a nyitó alatt még abban is segít, hogy a körmeinket is egyben megőrizzük igazán egyszerű legyen a konzerv kinyitása. Globus termékek már kizárólag ilyen fedelekkel találhatóak a polcokon.

5. A konzervekbe csak a selejt kerül

Elsőre lehet kicsit erős így, de gyakran találkozunk azzal a tévhittel, hogy a szép zöldségeket eladják még frissen, ami meg nem megy el, az mehet a konzervbe. Mondani sem kell, hogy ez sem igaz. A Globus kizárólag a konzervekhez termelteti, szoros felügyelet mellett a zöldségeket. A gyárba érkező zöldségek pedig kiválasztási procedúrán esnek át, mire a Globus konzervekbe kerülnek, így csak a legszebb és legegészségesebb zöldségek jutnak el a vásárlók asztalára.

Dankó Áron
Megosztás

Ez is érdekelhet