Globus kukorica, borsó és bab konzervek csomagolása a konyhában
A Globus zöldségkonzervek tartósítószer nélkül és kizárólag kiváló alapanyagból készülnek. Célunk, hogy egész évben magas minőségű, tápanyagdús és ízletes zöldségeket juttassunk el vásárlóink asztalára.

A Globus márka értékei, amelyeket immár több, mint 100 éve képviselünk

Tradíció – a Globus hazánk egyik legismertebb, hagyományos márkája, amely generációk óta nap mint nap a fogyasztók asztalára kerül.

Természetesség – gyártástechnológiánk elősegíti, hogy a zöldségek minden értékes tápanyagukat megőrizzék, így a fogyasztók tányérjára egészséges, tápláló zöldségek kerüljenek.

Professzionalitás – márkánk minden esetben a megkérdőjelezhetetlen és kiszámítható magas minőségre, és mindenki számára elérhető széles termékválasztékra törekszik

Inspiráció – zöldségeink változatos ételek, levesek, köretek, saláták készítéséhez nyújtanak kiváló alapanyagot, ugyanakkor vannak termékeink, amelyek kész élelmezési megoldást is nyújtanak.

Praktikum – a Globus zöldségkonzervek könnyen és sokáig tárolhatóak, illetve bármikor hozzáférhetőek

Teszünk a fenntarthatóságért

A konzerveink veszteség nélkül újrahasznosíthatóak, de a gyártás során keletkező hulladékokat is szelektáljuk, és a lehető legmagasabb százalékban törekszünk az újrahasznosításukra. Jelenleg a gyártás során keletkezett hulladékok 85%-át sikerül újrahasznosítani, és azon dolgozunk, hogy ez a szám növekedjen. Természetesen előfordul, hogy a gyártás során a termékek megsérülnek és nem hozhatóak forgalomba, ezeket a termékeket állati takarmányozásra, állatkertek megsegítésére fordítjuk. A természetesség a polcokra kerülő konzerveknél is fontos számunkra. Nem használunk felesleges adalékanyagokat, így tartósítószert sem. Kizárólag természetes alapanyagokból készülnek a zöldségkonzerveink, hogy egész évben a lehető legegészségesebb formában kerüljenek a vásárlóink asztalára.

üveg Földgömb a fenntarthatóság és természet jegyében

Tudtad, hogy...?

 

·        Magyarországon egyedülálló módon 3 egymástól független vállalat használja a Globus márkanevet?

A Globus márkajelzés alatt kapható szószok védjegyhasználati, illetve gyártási és forgalmazási joga az Unilever Magyarország Kft. tulajdona immáron több, mint 20 éve, a konzervált hústermékek tekintetében pedig a csehországi Hamé birtokolja ezen jogokat 2009 óta. Mi, a Globus Konzervipari Zrt kizárólag a Globus márkajelzésű zöldség- és gyümölcskonzervek gyártói, és márkatulajdonosai vagyunk.

 

·        A Globus Zrt. egyike Magyarország legnagyobb tradíciókkal rendelkező konzervgyárainak?

Története egé­szen a 1882-re nyúlik vissza,és a We­iss-család nevéhez kapcsolható. Ők ala­pították meg az Első Magyar Konzerv- és Ércárugyárat, ami gyakorlatilag a Globus elődjének nevezhető. A Globus márkát 1924-ben jegyezték be zöldség-és gyümölcskonzervekre.

 

·        A Globus márkát Európában 11 országban forgalmazzuk?

Magyarországon kívül a Balti országokban (Litvánia, Lettország, Észtország), Szerbiában, Macedóniában,Albániában, Boszniában, Koszovóban, Görögországban, és Románia magyarlakta területein is találkozhatunk a polcokon Globus zöldségkonzervekkel.

 

·        Magyarországi termékportfóliónk 48 cikkelemből áll?

Több, mint 10 zöldségféléből álló standard termék és zöldségkeverék, illetve 5 különböző kiszerelés is fellelhető hazai választékunkban a kis formátumoktól egészen a gasztro kiszerelésig.

 

·        Minden termékünk tartósítószermentes?

Az Európai Uniós előírásnak megfelelően nem használunk tartósítószert termékeink gyártásakor. Zöldségkonzerveink a hőkezelési eljárásnak köszönhetően őrzik meg frissességüket, így a gyártás során semmilyen tartósítószerre nincsen szükség. Emellett minden általunk használt konzervdoboz újrahasznosítható és BPA mentes, amely lehetővé teszi, hogy a káros biszfenol-A ne oldódjon bele a termékbe.

 

·        A Vital termékcsaládunk minden tagja hozzáadott só- és cukormentes?

Legújabb termékcsaládunk nem tartalmaz hozzáadott sót, cukrot vagy egyéb adalékanyagot, így a fogyasztóink a zöldségek természetes ízét élvezhetik.

 

·        Alapanyagaink nagy része gyártóüzemünk közvetlen vonzáskörzetéből származik?

A gyártásunk 80-85%-a Debrecen 70-80 km-es vonzáskörzetéből származó alapanyagokból történik. A termesztés során szorosan együttműködünk termelő partnereinkkel, hogy a megfelelő időpontban történő betakarítás után néhány órával már dobozba zárhassuk a friss zöldségeket.