Főétel
-
1 óra

Vega burger

Vega burger
Globus zöldségkonzerv logó

Hozzávalók

Húspogácsa:

· 4 db kisebb édesburgonya

· 1 konzerv Globus fehérbab

· 150 g zsemlemorzsa

· 1 gerezd fokhagyma

· 2 szál újhagyma

· 1 kis csokor friss petrezselyem

· fél tk só

· ízlés szerint bors

 

Összeállítás:

· 8 db burger buci

· rukkola

· kígyó uborka

· paradicsom

· majonéz

Elkészítés

1. lépés

Az édesburgonyát megpucoljuk, majd kockákra vágjuk. Enyhén sós vízben főzzük puhára kb 10-15 perc alatt.

2. lépés

A fehérbab konzervet szűrjük le. Egy turmixgépbe rakjuk a babot, a megfőtt édesburgonyát, és kb fél dl vizet (időközben,ha még igényel lehet hozzárakni, de ne essünk túlzásba), turmixoljunk pépesre. Egy tálba mérjük ki a zsemlemorzsát, az apróra kockázott újhagyma zöldjét, az összenyomott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet. Belerakjuk az édesburgonya-fehérbabpürét, majd ízesítjük sóval, borssal és a kurkumával. Jó alaposan keverjük el. A massza akkor jó, amikor egybe áll. Ha esetleg még nem állt volna össze, még egy kis zsemlemorzsát adhatunk hozzá.

3. lépés

Nedves kézzel pogácsákat formázunk, kb 8 db lesz ebből a mennyiségből. Egy tálcára zsírpapírra helyezzük, és 20 percre a hűtőbe rakjuk. Egy serpenyőben kevés olajon kisütjük az édesburgonya pogácsákat, minden oldalát 3-4 percig sütjük.

4. lépés

A kettévágott hamburgerbuciknak az alját és a tetejét lepirítjuk egy száraz serpenyőben. Az alját és a tetejét ezt követően megkenjük majonézzel. Az aljára rakjunk friss rukkolát, majd az édesburgonya pogácsát, uborkát, paradicsomot és mehet is rá a tető.

Hasonló ínycsiklandó receptek