Főétel
-
1 óra 30 perc

Lencse gulyás

Lencse gulyás
Globus zöldségkonzerv logó

Hozzávalók

-  2 db vöröshagyma

-  2 evőkanál sertészsír

-  2 evőkanál fűszerpaprika

-  1 db zöldpaprika

-  1 db paradicsom

-  30 dkg sertéscomb

-  1 teáskanál fűszerkömény

-  2 db sárgarépa

-  1 db petrezselyem gyökér

-  1 kisebb zeller

-  1 kisebb karalábé

-  1 konzerv Globus lencse

-  só, bors, fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés

1. lépés

A megtisztított vöröshagymát vágd apróra, majd pirítsd aranybarnára a zsíron. Húzd félre és add hozzá a fűszerpaprikát, a finomra vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Helyezd vissza a tűzre, majd add hozzá az 1 cm-es kockákra vágott sertéscombot.

2. lépés

Sűrű kevergetés közben hagyd, hogy a saját leve teljesen elfőjön, majd csak az után pótold szakaszosan vízzel. Közben ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával és fűszerköménnyel.

3. lépés

Amikor a hús félig már megpuhult add hozzá a megtisztított és 0,5 cm-es kockákra vágott zöldségeket, majd engedd fel vízzel ízlésednek megfelelően leves állagúra. Főzd egyenletesen puhára, majd végül add hozzá a lencsét is és forrald még lassú tűzön néhány percig.

Termékajánlatunk a recepthez

Hasonló ínycsiklandó receptek