Előétel
-
45 perc

Limeos vajbab krémleves sajtfánkkal

Limeos vajbab krémleves sajtfánkkal
Globus zöldségkonzerv logó

Hozzávalók

  • 6 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 1 kis csokor petrezselyem zöld
  • 2 db lime
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 60 dkg trappista sajt
  • 1 db tojás  
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 l olaj
  • 1 üveg Globus vajbab
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

1. lépés

A tejet, a tejszínből 2 dl-t, a leszűrt vajbabot, sót, borsot és a kristálycukrot helyezd egy fazékba. Forrald néhány percig, majd a tűzről levéve add hozzá a finomra vágott petrezselyem zöld felét és a lime kicsavart levét. Botmixer segítségével turmixold teljesen egyneművé a levesed

2. lépés

A fánkokhoz az olajat hevítsd 170-180 °C-ra, közben a reszelt trappista sajtot a tojással, a liszttel és a maradék 1 dl tejszínnel kavard simára.  

3. lépés

A forró olajba egy teáskanál segítségével szaggasd bele a sajttésztát. Közvetlenül tálalás előtt helyezd a fánkokat a krém levesbe.

Hasonló ínycsiklandó receptek