Főétel
-
2 óra

Chilis babos garnéla pácolt uborkával

Hozzávalók

  • 8 db garnéla farok (16/20-as méretű)
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl olívaolaj
  • 2-3 levél bazsalikom
  • 1 nagyobb db kígyóuborka
  • 1 db Globus chilis vörösbab konzerv
  • só, bors, fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés

1. lépés

A garnélákat tisztítsd meg alaposan, távolítsd el a héját és vágd ki a bélcsatornát, majd mosd meg folyó víz alatt. Helyezd egy kisebb keverőtálba, majd ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával és adj hozzá 1 dl olívaolajat. Egy tapadásmentes serpenyőt hevíts 180 c’-ra, majd süsd pirosra a rákokat. Add hozzá a fehérbort és a babot, majd forrald néhány percig. Ezután helyezd hűtőbe, hogy teljesen elhűljön.

2. lépés

Közben az uborkát hámozd meg és vágd 8 egyforma darabra. A közepét mélyítsd ki teljesen az aljáig, de vigyázz, hogy ne szakadjon át. A pácoláshoz lehetőleg tört borsot használj, amit adj az olívaolajhoz. Helyezd bele a bazsalikomleveleket is, majd egy botmixer segítségével turmixold teljesen egyneművé.Kend be vele az uborkákat és helyezd hűtőbe legalább 1 óra hosszára.

3. lépés

Ha letelt az idő először a babot szedd bele, majd gondosan állítsd bele a rákot is az uborkákba egyesével.

Termékajánlatunk a recepthez

Hasonló ínycsiklandó receptek