Főétel
-
1 óra

Kukorica salsa sült tortillával

Kukorica salsa sült tortillával
Globus zöldségkonzerv logó

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 15 dkg hámozott paradicsom
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 közepes konzerv Globus kukorica
  • 1 szál friss koriander levél
  • 1 evőkanál chili fűszer keverék
  • 1 kis csokor petrezselyem zöld
  • olívaolaj
  • só, bors, fokhagyma ízlés szerint
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

1. lépés

A tortilla készítéséhez a liszteket a sütőporral szitáld egy nagyobb keverőtálba, majd adj hozzá 2 dl langyos vizet és a folyékonnyá olvasztott vajat. Addig gyúrd, amíg egy egyenletes és rugalmas tésztát nem kapsz. Pihentesd 10 percig, a száradással vigyázni kell ezért fontos, hogy légmentesen zárd le ez idő alatt.

2. lépés

Szaggasd ki egyforma 10 dkg-os darabokra, majd gömbölyítsd addig, amíg újra egybefüggő, rugalmas lesz. Egy száraz tapadásmentes serpenyőt nagy hőfokra melegíts fel.

3. lépés

A tésztákat nyújtsd ki vékonyra (kb. 2 mm), majd helyezd a forró serpenyőbe és kezd el pirítani. Rövid idő kell neki, gyorsan kell dolgozni, mert hamar megég. Az aranybarna szín az ideális. A serpenyőből egymásra szedd őket, majd az utolsóra egy tiszta, vizes (erősen kicsavart) konyharuhát helyezz. Amikor a ruha megszáradt készen áll a következő műveltre a tortillád.

4. lépés

Vágd fel egyforma háromszögekre, forró bő olajban süsd ízlésednek megfelelő barnaságúra, majd egy papírral bélelt tepsibe szedd őket és hagyd teljesen kihűlni.

5. lépés

A salsa szószhoz a hámozott paradicsomot, a finomra vágott vöröshagymát és paprikát keverd össze a lecsepegtetett kukoricával, majd ízesítsd sóval, borssal,fokhagymával, chiliporral, finomra vágott petrezselyemzölddel és korianderrel. Tálaláskor a kukorica salsát tedd egy külön tálba és szórd körbe a megsült tortilla chipszekkel.

Hasonló ínycsiklandó receptek