Főétel
-
1 óra 30 perc

Túrós-céklás ravioli

Hozzávalók

-  30 dkg liszt

-  1 teáskanál só

-  1 mokkáskanál ecet

-  3 db tojás

-  10 dkg túró

-  1 kis csokor petrezselyem zöld

-  10 dkg vaj

-  1 dl fehérbor

-  1 db Globus céklakocka konzerv

Elkészítés

1. lépés

A lisztet a sóval, az ecettel és az egész tojássokkal helyezd egy nyújtódeszkára és gyúrd ruganyos tésztává. Fedd le egy lefordított műanyag tállal, hogy ne száradjon amíg a tölteléket elkészíted.

2. lépés

A túrót keverd hozzá a lecsepegtetett céklához és alaposan dolgozd el, végül add hozzá a finomra vágott petrezselyem zöld felét is.

3. lépés

A tésztát nyújtógép segítségével nyújtsd ki 1 mm-re, majd helyezd a tölteléket egyenlő kupacokban a közepére egyenlő távolságokra (kb. 5 cm-ként). Hosszanti irányban hajtsd félbe és nyomkodd ki alevegőt a rétegek közül. Derelyemetsző segítségével vágd el a töltelékek közt a tésztát, majd egy villa segítségével nyomkodd le a széleket.

4. lépés

Forrásban lévő bő vízben főzd meg a tésztákat, közben egy serpenyőben a bort és a vágott petrezselyem zöld másik felét a vajjal forrald ki, majd a megfőtt tésztákat hűtés nélkül egyből helyezd bele. Forgasd össze és forrón tálald.

Termékajánlatunk a recepthez

Hasonló ínycsiklandó receptek