Főétel
-
3 óra

Ricottás céklarétes sült császárhússal

Ricottás céklarétes sült császárhússal
Globus zöldségkonzerv logó

Hozzávalók

  • 1 kg malac császárhús
  • 1 csomag (400 g) vajas, leveles tészta
  • 15 dkg ricotta
  • 1 db tojás
  • 1 db Globus céklakocka konzerv
  • 1 kis csokor petrezselyem zöld
  • só, bors, fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés

1. lépés

A malac császárhúst ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával ízlésednek megfelelően, majd 130 C°-os sütőben, bőrével felfelé fordítva három óra hossza alatt süsd készre.

2. lépés

A lecsepegtetett cékla konzervet keverd össze a ricottával és a finomra vágott petrezselyem zölddel. Ezt is ízesítsd sóval, borssal és fokhagymával.

3. lépés

A leveles tésztát nyújtsd ki egyenletes vastagságúra (kb. 3 mm-re), majd helyezd bele egy csíkban a tölteléket. Tekerd fel, egy villa segítségével szurkáld meg 3 cm-enként. Kend le a felvert tojással egy szilikon ecset segítségével és 160 C°-os előmelegített sütőben 35 perc alatt süsd aranybarnára.

4. lépés

Tálaláskor vágd fel a rétest és a malac császárt is ízlésednek megfelelően, esetleg a hús kisült zsírjával még meglocsolhatod, de ezt már csak közvetlen tálalás előtt.

Hasonló ínycsiklandó receptek