Főétel
-
45 perc

Olívás sült zöldségek préselt csirkecombbal

Olívás sült zöldségek préselt csirkecombbal
Globus zöldségkonzerv logó

Hozzávalók

-  2 kisebb darab sárgarépa

-  30 dkg csirkecomb filé

-  2 dl olívaolaj

-  1 db kápia paprika

-  1 konzerv Globus csemegekukorica

-  5-6 szem olívabogyó

-  petrezselyem zöld

-  1 kisebb darab cukkini

-  1 db lilahagyma

-  só, bors, fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés

1. lépés

A répákat tisztítsd meg és egészben hagyva sós, bő vízben főzd 10 percig, majd hűtsd le folyó víz alatt.

2. lépés

A csirkecomb filét ízesítsd sóval, borssal és fokhagymával, majd egy tapadás mentes serpenyőben, az olívaolajon süsd teljesen pirosra, közepes fokozaton.

3. lépés

A kápia paprikát vágd vékony csíkokra, majd add hozzá a lecsepegtetett kukoricát, felkarikázott olívabogyót és a finomra vágott petrezselyem zöldet. A cukkinit vágd 1 cm-es karikákra, majd egy szintén tapadás mentes serpenyőben pirítsd meg mindkét oldalát pirosra olívaolajon.Ugyanebbe a serpenyőbe mehet a hosszában kettévágott, előfőzött répa és a cikkekre vágott, tisztított lilahagyma is. Ezeket is süsd pirosra, végül helyezd bele a kápiás kukorica keveréket is. Ezt szintén pirítsd át, majd halmozd az összes zöldséget egy tálaló edénybe és helyezd a tetejére az ízlésednek megfelelően felvágott, megsült csirkecomb filéket is.

Hasonló ínycsiklandó receptek