Előétel
-
15 perc

Lencse aioli ropogós bagettel

Lencse aioli ropogós bagettel
Globus zöldségkonzerv logó

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 3 dl olívaolaj
  • 1 db lime
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 db bagett
  • 1 közepes konzerv Globus lencse

Elkészítés

1. lépés

A tojásokat válaszd ketté, csak a sárgájára lesz szükség. Helyezd egy keverőtálba, és habverővel intenzív kevergetés mellett vékony sugárban öntve add hozzá az olívaolajat. Amikor összeállt, ízesítsd a lime levével, sóval és a zúzott fokhagymával.

2. lépés

A lecsepegtetett lencsét alaposan törd össze villával, majd keverd hozzá a kész aiolihoz.

3. lépés

A bagettet előmelegített 180°C-os sütőben pirítsd ropogósra néhány perc alatt, vágd fel vékony karikákra, majd tálaláskor helyezd a krém mellé még forrón.

Hasonló ínycsiklandó receptek