Főétel
-
30 perc

Vajbab lecsó sült kolbásszal

Vajbab lecsó sült kolbásszal
Globus zöldségkonzerv logó

Hozzávalók

-  30 dkg füstölt kolbász

-  1 dl olaj

-  3 db vöröshagyma

-  2 db tv paprika

-  2 db paradicsom

-  1 evőkanál fűszerpaprika

-  1 mokkáskanál fűszerkömény

-  1 üveg Globus vajbab

-  só, bors, fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés

1. lépés

A kolbászt vágd 4 egyforma darabra, majd ízlésednek megfelelően irdald be egyenletesen. Egy tapadás mentes serpenyőben az olajon kezd el megpirítani úgy, hogy minden oldala ropogósra süljön, majd helyezd át egy meleg tányérra és fedd le tálalásig.

2. lépés

A visszamaradt zsiradékban pirítsd meg a megtisztított és vékony csíkokra vágott vöröshagymát, zöldpaprikát és paradicsomot. Amikor már összeesett húzd félre és add hozzá a fűszerpaprikát és a fűszerköményt. Engedd fel félig vízzel, majd helyezd vissza intenzív lángra.

3. lépés

Ízesítsd sóval, borssal és fokhagymával, majd add hozzá az alaposan lecsepegtetett vajbabot is. Pirítsd vissza majdnem teljesen zsírjára. Tálaláskora vajbabos lecsóra helyezd rá a megsült kolbászokat.

Hasonló ínycsiklandó receptek