EURÓPAI MINŐSÉGPOLITIKA / EUROPEAN QUALITY POLICY

Tárgy: az európai konzervdobozos zöldségek minősége.

A group d’aucy konzervdobozos zöldségeket állít elő több ipari létesítményben is Franciaországban, Magyarországon, és Spanyolországban.

A konzervdobozos zöldségeket az összes előállítási ponton ugyanazon minőségi sztenderdeknek megfelelően állítjuk elő, és ugyanazon minőségben forgalmazzuk a teljes európai piacon, így a Globus és a d’aucy hazai márkáinak termékeit is.

A minőségpolitikánk alappillére, hogy minden fogyasztó számára ugyanazon magas minőségű terméket kínáljuk, függetlenül a vásárlás helyétől.

OBJECT: QUALITY OF CANNED VEGETABLES IN EUROPE.

The group d’aucy produces cans of vegetables on several industrial sites located in France, Hungary and Spain.

Cans of vegetables are manufactured according to the same standards of quality on all of our industrial sites, regardless of the production site, and are marketed in all of the European countries according to these standards, in particular under the Globus and d’aucy national brands.

Our quality policy is to offer all consumers a consistent quality no matter where the product is purchased.

Letöltési link / download link.

VÁLOGATOTT MEGJELENÉSEK

Reklámfilm Pásztor Anna, az Anna & the Barbies énekesnőjének főszereplésével.

A TV2 Több mint testőr c. műsorában való megjelenésünk.

Az RTL Klub ÉletmódKalauz c. műsorában való megjelenésünk:

Rockstar vs. Chef – reklámfilm Lázár Chef és Pásztor Anna szereplésével

Lázár Chef újévi tanácsai – reklámfilm:

Cégtörténet

Globus Konzervipari Zrt.

A GLOBUS Zrt. egyike Magyarország legnagyobb tradíciókkal rendelkező konzervgyárainak.

1882: A Weiss-család megalapította a Globus elődjének tekinthető Első Magyar Konzerv- és Ércárugyárat. Kezdetben a katonai kincstár megrendelésére hús- és kávékonzerveket, a lakosság részére pedig gyümölcs- és zöldségkonzerveket gyártott. A Globus márkát zöldség- és gyümölcskonzervekre jelentették be 1924-ben. Azóta a világ több mint 50 országában regisztrált, védett márka.

1947: A társaság az államosítás első lépcsőjében került állami tulajdonba a Nehézipari Központ irányítása alá.

1948: Budapesti Konzervipari Nemzeti Vállalat néven működött tovább.

1958: A cég ettől az évtől már Budapesti Konzervgyár néven gyártotta dobozos készételeit. Az első nagy nemzetközi elismerést is ekkor aratta, a Bakonyi borda, Csikós tokány, Székelygulyás termékeivel, melyekkel a brüsszeli Világkiállításon aranyérmet nyert.

1965: A Budapesti Konzervgyár exportjogosítványt kapott, mely révén elsősorban húskonzerveket exportálhatott az Európai Gazdasági Közösség országaiba.

1991: A vállalat nevét Globus Konzervgyárra változtatták, és “Globus, a megbízható minőség” szlogennel értékesítési kampányt indítottak, folyamatosan bővítve a cég márkaneveit és termékeinek körét.

1993. április 30.: Az állami vállalat Globus Konzervipari Részvénytársasággá alakult át, amelynek rendkívül sikeres privatizációjára, tőzsdei bevezetésére 1993 decemberében került sor. Ettől az időponttól kezdve tevékenységét már, mint 100%-ban privatizált tőzsdei társaság folytatta.

1995: A Globus Konzervipari Rt. elnyerte az SGS Certification Service Ltd. ISO 9002 minőségbiztosítási rendszer szerinti tanúsítványát. A társaság élelmiszerbiztonsági és minőségpolitikájának alapelve:

“Célunk, hogy tevékenységünkkel, termékeink egyenletes minőségével megfeleljünk a nemzetközi előírásoknak és vevőink termékeinkkel szemben támasztott követelményeinek.”

1998: A Globus Rt. megvásárolta a Food- Farms’96 Rt-t, amely 99,02%-os tulajdonosa volt a Deko-Food Rt-nek, mely az Alföld egyik legjelentősebb konzerv- és hűtőipari cége.

Még ennek az évnek a végén tárgyalások kezdődtek a Bestfoods Hungary Rt-vel és a Knorr Naehrmittel Ag-val. Ennek eredményeképpen az 1999 januárjában aláírt szerződés értelmében a Globus márkanév alatt gyártott ételízesítők – Globus Ketchup, Mustár, Majonéz – valamint a mártások forgalmazásának joga e két céget illette meg. A megállapodás szerint 2002. év végéig e termékeket továbbra is a Globus Rt. állította elő.

A 2006-os év májusától a Globus tevékenységét a francia CECAB csoporthoz tartozó UFM többségi tulajdona alatt folytatja, s az igazgatóság kezdeményezésére, a közgyűlés jóváhagyásával 2006. augusztus 22-től a Budapesti Értéktőzsdéről a társaság részvényei kivezetésre kerültek.

2009 júliusában a Globus eladta a Globus Védjegyet a konzervált hústermékek tekintetében a készételek, löncs-és vagdalthúsok, szendvicskrémek és pástétomok kategóriában a csehországi Hamé a.s. részére.

Cégcsoportunk 2010. január 1-jétől új struktúrában működik tovább. Ennek megfelelően zöldségkonzerv termékeinket a Globus Zrt. 100%-os leányvállalata, a Globus Konzervipari Zrt. gyártja és forgalmazza.